Dårlig lugt i kolonihavehus

Er du plaget af dårlig lugt i dit kolonihavehus kan dette løses med en ozonbehandling. De mest hyppige lugtproblemer i et kolonihavehus er lugte forårsaget af manglende ventilation, når kolonihavehuset har stået vinteren over. Fugtig, muggen og jordslået lugt i ældre kolonihavehuse kan også være et problem, ligesom cigaretrygning, lugt fra madlavning og lugt fra kæledyr kan give lugtproblemer.

 

Andre lugtproblemer i et kolonihavehus kan være dårlig lugt fra afløb eller en utæt slange til husets septiktank eller problemer med kloakken.

 

Hvis kolonihavehuset er for tæt, er det en god idé at få installeret en luftsolfanger til at ventilere huset. En luftsolfanger holder huset tørt og ventileret ved at blæse frisk, opvarmet luft ind i huset. Luftsolfangere er velegnede til kolde og fugtige huse, der står uopvarmede om vinteren. En luftsolfanger er en billig løsning fremfor en affugter, der bruger meget strøm.

 

Er kolonihavehuset ordentligt isoleret kan en varmepumpe også være en god løsning til at holde huset frostfrit og derved undgå fugt og kondens i huset.

 

Benyt aldrig “luftfriskere” i kolonihavehuset, da dette forurener indeklimaet og medfører en endnu tungere lugt på sigt.

Hvordan fjerner man dårlig lugt i et kolonihavehus?

Start altid med en grundig rengøring af huset. Alle tekstiler, der kan tages ud af huset, bør blive vasket.

 

Efter rengøringen kan du leje en ozongenerator hos os og få fjernet lugten i huset.
Udover at fjerne dårlig lugt får du også steriliseret kolonihavehuset, så det er fri for bakterier og mikroorganismer.

 

Vil lugten vende tilbage?

Nej. En ozonbehandling ødelægger cellestrukturen i det lugtgivende. Men det er altid vigtigt at kilder til lugt fjernes. Har man eksempelvis spildt væsker i kolonihavehuset eller er der synlig skimmelvækst på overflader, skal dette fjernes helt i forbindelse med rengøringen.

 

Kontakt os på telefon 50 40 30 40 for råd og vejledning

Klik her for at leje en ozongenerator