Er du plaget af dårlig lugt i kolonihavehuset kan dette løses med en ozonrensning. De hyppigste lugtproblemer i et kolonihavehus er lugte forårsaget af manglende udluftning og utilstrækkelig ventilation. Indelukket, fugtig, muggen, hengemt og jordslået lugt, når kolonihavehuset har stået vinteren over, er også et hyppigt problem, ligesom cigaretrygning, lugt efter madlavning og lugt fra kæledyr kan give lugtproblemer.
Ring på 50 40 30 40 for råd og vejledning. Vi er specialister i lugtsanering og lugtfjernelse i kolonihavehuse med mere end 15 års erfaring
Andre lugtproblemer i et kolonihavehus kan være utætheder til husets septiktank, dårlig lugt fra afløb eller et problem med kloakken.
Hvis dit kolonihavehus er for tæt, er det en god idé at få installeret en luftsolfanger til ventilering af huset. En luftsolfanger holder huset tørt og ventileret ved at blæse frisk, opvarmet luft ind i huset. Luftsolfangere er velegnede til kolde og fugtige huse, der står uopvarmede i vinterperioder. En luftsolfanger er en fornuftig løsning fremfor en affugter, der bruger meget strøm.
Er kolonihavehuset isoleret, kan en varmepumpe også være en god løsning til at holde huset frostfrit og derved undgå fugt og kondens.
Benyt aldrig “luftfriskere” i dit kolonihavehus, da dette forurener indeklimaet og kan medføre en endnu tungere lugt på sigt.
Start altid med at rengøre kolonihavehuset. Tekstiler, der kan tages ud af huset, bør blive renset eller vasket.
Efter en grundig rengøring kan du leje en professionel ozongenerator og få fjernet lugten i dit hus. Udover at fjerne dårlig lugt, steriliseres huset også, så det er fri for bakterier og mikroorganismer, der kan være kilder til lugtproblemer.
Nej. Ozonrensningen oxiderer og nedbryder lugtkilden. Dog er det vigtigt at kilder til lugt fjernes. Har man eksempelvis spildt væsker i kolonihavehuset eller er der skimmelvækst på overflader, skal dette fjernes helt inden ozonbehandlingen. Gennemgå også huset for andre kilder til lugt.
Ring på 50 40 30 40 for råd og vejledning